Rapport från SSK 2 i Falkenberg

Årets andra deltävling i SSK-serien avgjordes på Falkenbergs Motorbanan den 15-16 juni tillsammans med MSCC, Aquila Formula 1000 och FMK 180 Open. Här nedan kan ni läsa en kort sammanfattning om resultaten i SSK-klasserna.

Se alla lopp i repris på YouTube: >>>

Valvoline Trophy

Det blev ett rejält manfall i Valvoline Trophy på Falkenbergs Motorbanan. Endast Ingvar Nilsson, Hällefors MK fullföljde helgen i sin BMW och vann därmed båda loppen. Han körde tillsammans med SSK Klass 3 och hade stundtals en bra kamp med dessa förare. Ingvar tog nu över förstaplatsen i tabellen inför nästa deltävling som även den avgörs i Falkenberg under klassiska Västkustloppet den 12-14 juli.

Ingvar Nilsson i sin BMW.

SSK Klass 3A

Christopher Winroth, Falkenbergs MK och Ingemar Linuzon, Borås MK gjorde upp i SSK Klass 3A. Linuzon var den snabbaste i helgens första lopp och vann i sin Audi S2, där han även hade en bra kamp med Sten Jarl i SSK Klass 3C.

I helgens andra lopp började det regna efter halva distansen, vilket gjorde att tävlingsledningen rödflaggade och dom tävlande fick gå i depå och byta till regndäck. När loppet återupptogs kunde Winroth ta över ledningen i sin Ginetta G40 och vinna då Linuzon aldrig kom ut till start igen. Winroth toppar tabellen.

Christopher Winroth i sin Ginetta G40.
Ingemar Linuzon i sin Audi S2.

SSK Klass 3B

Mats Blomqvist, SVKG gjorde sin första tävling för året i sin Nissan 200. Mats var ensam i SSK Klass 3B och vann dubbelt.

Mats Blomqvist i sin Nissan 200.

SSK Klass 3C

Flera förare saknades även i snabbaste standardvagnsklassen SSK Klass 3C. Sten Jarl, SSK kämpade ensam i sin Porsche 997 Cup och vann dubbelt, därmed tog han över förstaplatsen i tabellen. Sten luftade även sin nyinköpta BMW M3 GTR i klassen Modsport. Vädret var då sämsta tänkbara och farten blev kraftigt nedsatt för att inte få vattenplaning, men han tog sig i mål och vann även den klassen.

Sten Jarl i sin Porsche 997 Cup.

VolvoCupen

18 förare kom till start i VolvoCupen som bjöd på dramatik från första till sista plats. I toppskiktet var det återigen Philip Björk, Falkenbergs MK och Jonas Börjesson, Uddevalla BMK som gjorde upp. I det första loppet tog Philip ledningen i sin 850 med Jonas tätt efter i sin S70. Philip försökte flera gånger skaka av sig Jonas, men det lyckades ej då han hela tiden låg och stressade bakom. När kampen var som intensivast kom Jonas upp sida vid sida ner mot ginstkurvan, här körde båda ihop lite lätt skärm mot skärm, vilket öppnade upp för omkörning, Jonas tog chansen och körde om Philip ner mot chikanen och tog över ledningen. Jonas höll undan hela vägen till mål och vann det första loppet med 1,2 sekunder ned till Philip som slutade på andraplats. Hannes Strandberg, Hyllinge MS som gjorde smygpremiär i Falkenberg förra året, körde imponerande i sin S40 och korsade mållinjen som trea med flera rutinerade förare bakom sig.

Philip Björk vann helgens andra lopp där han gav allt för att inte öppna upp till konkurrenterna bakom och korsade mållinjen med en distans på 2,7 sekunder ned till övriga fältet. Jonas Börjesson körde i mål på en andraplats, Hannes Strandberg körde återigen i mål på en tredjeplats och dessa förare fick med sig viktiga poäng i den jämna tabellen som fortfarande toppas av Philip Björk.

Flera nya förare visade bra fart och kan bli tuffa utmanare i VolvoCupen framöver!

Starten i VolvoCupen.
Philip Björk och Jonas Börjesson gjorde upp om segrarna i helgens båda lopp.

Renault Junior Cup

Topp fem i ungdomsklassen Renault Junior Cup bjöd på nervkittlande kamper runt Falkenbergs Motorbanan i helgens båda lopp. I det första var det Lucas Hillström, SMK Västerås, Tim Folkinger, Linköpings MS, Albin Gustafsson, SMK Västerås, Gustav Nord, Linköpings MS och Elias Vestling, SMK Västerås som gjorde upp om pallplatserna. Ungdomarna som är mellan 13 och 18 år körde imponerande och det var inte många millimeter mellan backspeglarna. Det skiftades positioner flertalet gånger i toppen och vi kan uppmana er att se loppen i repris på SSK-seriens YouTube-kanal. Lucas Hillström var den som stod emot pressen bäst i det första loppet och korsade därmed mållinjen som segrare, Tim Folkinger slutade tvåa och Albin Gustafsson trea.

Det andra loppet blev precis lika spännande där kampen ibland blev ännu mer intensiv om segern. Men denna gång var det Albin Gustafsson som var snabbast och vann. Tim Folkinger slutade återigen på andraplatsen och Elias Vestling slutade denna gång på tredjeplatsen. Lucas Hillström toppar fortfarande tabellen i denna jämna klass.