Valeryd Legends Cup och Shortcar gästar Raceweek

Sveriges största racingklass Valeryd Legends Cup samt norska Shortcar gästar Raceweek på Kinnekulle den 26-28 juli.

Kom och se tävlingarna och upplev dramatiken på plats. Utöver ovan nämnda klasser kör hela SSK-serien årets fjärde deltävling denna helg, där kampen kommer bli tuff då många förare gör upp om årets SSK-titel. Läs mer om detta i tidigare inlägg på hemsidan.

Information om Valeryd Legends Cup:

Bilmodellerna är från 30- och 40- tals USA i sex olika utföranden på samma bottenplatta. Fram till och med 2018 har man kört med en Yamaha 1250 cc mc luftkyld motor som ger max 145HK. En mindre vattenkyld motor på max 135HK släpptes på prov precis innan 2020. Alla kör på enhetsdäck. Bilarna är en 5/8 del i storlek mot original och en vikt på ca 580 kg.

Legendsbilar tillhör en “spec” -serie, vilket innebär att alla bilar är mekaniskt identiska, med undantag för 3 olika typer av bilar (Standard Coupe, 34 Coupe och Sedan) men finns med 10 typer av olika karosser. (Nya bilar erbjuds med endast 7 karossutformningar, men många begagnade bilar finns med “äldre” modeller).

Toppförarna att ha koll på i helgen är bland annat, #99 Dennis Byqvist, #68 Mads Panik Pedersen och #66 Michael Gryvik.

Valeryd Legends Cup gästar Raceweek på Kinnekulle i helgen.

Information om Shortcar:

Shortcar är en liten, lätt och extremt snabb racerbil som används i två av klasserna inom norsk motorsport. Dessa finns i 2 varianter; Shortcar Extreme med 1000cc motorcykelmotorer och Shortcar Bandit med 600cc Hondamotor.

Shortcar passar bra för alla förare som vill ha en supersnabb bil. I miljön finns före detta racerförare, karters, roadracers, såväl som helt nya förare. De senaste åren har även yngre talanger valt Shortcar för sin egen utveckling. De får mycket körning, på olika underlag och lär sig snabbt skillnaderna mellan ett bra och ett dåligt upplägg.

De norska mästerskapen Shortcar Extreme och Shortcar Bandit körs. Mästerskapet består av både rallycross- och racinglopp.

Toppförare att ha koll på i helgen är bland annat, #184 Sigurd Finden, #15 Stian Frydenlund och #25 Marcus Myrseth.

Shortcar bjuder ofta på tätt racing, både på och utanför banan.

Mer information om tävlingarna finner ni på hemsidan: www.sskserien.se

Hem