Viktig poängjakt väntar i SSK-serien under Raceweek

Vi har kommit halvvägs i årets SSK-serie och under Raceweek på Kinnekulle den 27-28 juli avgörs den fjärde deltävlingen. Det är otroligt jämnt poängmässigt i flera utav klasserna och fler förare än på länge är med och utmanar om årets SSK-titel. Här nedan får du en kort statusuppdatering om läget i dom olika klasserna.

VolvoCupen

Den regerande VolvoCup-mästaren Philip Björk leder just nu tabellen efter tre vinster i inledningen av säsongen, men har fått ett tufft motstånd från 2022-års mästare Jonas Börjesson. Jonas har tagit två segrar och ligger just nu på andraplats endast 10 poäng efter. Trea i VolvoCupen är debutanten Hannes Strandberg som överraskat genom att redan tagit tre pallplatser i år. Han utmanar flera rutinerade förare i klassen och kommer garanterat kämpa om fler pallplatser på Kinnekulle. Benny Pettersson, Jan Johansson och Kevin Rikardsen är några fler förare att ha koll på då dom finns med och kämpar om pallplatserna.

På Raceweek kommer kvalet bli extra spännande då man kommer köra Q1 och Q2 i VolvoCupen, där dom fem snabbaste från Q1 går vidare till shootout i Q2. Om tidsschemat tillåter kommer det även tillämpas stillastående start i helgens andra lopp.

Topp 3 VolvoCupen: 1:a Philip Björk 520 poäng, 2:a Jonas Börjesson 510, 3:a Hannes Strandberg 376 poäng.

Philip Björk och Jonas Börjesson kämpar om förstaplatsen i VolvoCupen.

Valvoline Trophy

Ingvar Nilsson tog ett rejält kliv upp till förstaplatsen i Valvoline Trophy efter dubbelsegrarna i den andra deltävlingen på Falkenbergs Motorbana. Nu senast blev det tuffare motstånd då Ingvar noterades för två fjärdeplatser. Trots detta ligger han kvar på förstaplatsen. Bakom skuggar just nu Malin Hellman och Svante Lundkvist som tog var sin seger senast under Västkustloppet. Efter dessa förare ligger den regerande SSK-mästaren Oscar Klingström som fortsätter att kämpa i sin, för året nya Renault Clio. Förarna har själva valt att köra med omvänd startordning i det andra loppet under alla deltävlingar 2024, detta bjuder upp till lite extra spänning.

Topp 3 Valvoline Trophy: 1:a Ingvar Nilsson 225 poäng, 2:a Malin Hellman 185 poäng, 3:a Svante Lundkvist 170 poäng.

Ingvar Nilsson toppar tabellen i Valvoline Trophy.

SSK Klass 3

Till Raceweek ser det ut att bli tuffast tänkbara motstånd i SSK Klass 3. Flera rutinerade förare gör comeback och kommer garanterat utmana om segrarna. Bland dessa hittar vi bland annat, Robin Wärmlund, John-Erik Öberg och Ronny Olsson. Sten Jarl leder tabellen i Klass 3C och har tagit två segrar hittills i år. Leif Andersson ligger på andraplats och har som målsättning att ta in poängmässigt på Sten under helgen. Joel Thoren vann ett av loppen senast under Västkustloppet och ligger på tredjeplats. Joel har siktet inställt på att ta ytterligare segrar i helgen. Ingemar Linuzon leder SSK Klass 3A och Mats Blomkvist leder SSK Klass 3B.

Topp 3 SSK Klass 3A: 1:a Ingemar Linuzon 150 poäng, 2:a Christopher Winroth 90 poäng, 3:a Lars Brandström 0 poäng

Topp 3 SSK Klass 3B: 1:a Mats Blomkvist 200 poäng, 2:a Sören Trygg 0 poäng.

Topp 3 SSK Klass 3C: 1:a Sten Jarl 255 poäng, 2:a Leif Andersson 190 poäng, 3:a Joel Thoren 82 poäng.

Ingemar Linuzon leder Klass 3A.
Mats Blomqvist leder Klass 3B.
Sten Jarl leder Klass 3C.

Renault Junior Cup

Det kommer bli superjämnt i Renault Junior Cup då flera förare visat att dom kan utmana om förstaplatsen i årets serie. 12 förare har deltagit hittills i år och många har varit med i kampen om topp 3. Just nu ligger Albin Gustafsson i tabelltopp med Elias Vestling och Lucas Hillström tätt efter. Tim Folkinger och Gustav Nord ligger strax utanför topp 3 men har bra möjlighet att ta in då en möjlig seger ger 100 poäng. Bästa nykomling är Liam Rikardsen som ligger på en sjätteplats i tabellen och har en femteplats som bästa resultat. Fler nykomlingar ser ut att gör debut i klassen under Raceweek.

Topp 3 Renault Junior Cup: 1:a Albin Gustafsson 490 poäng, 2:a Elias Vestling 454 poäng, 3:a Lucas Hillström 442 poäng.

Förarna i Renault Junior Cup bjuder som alltid upp till jämna race. Albin till höger tillsammans med Tim och Lucas i första led.

Philip Björk – VolvoCupen har flest poäng av alla förare i SSK-serien just nu!

Det kommer inte vara någon livestream på YouTube från Raceweek, men ni kan följa kval och race via https://raceresults.se/

Poängtabeller: >>>

Serieresultat 2024